Повідомити про помилку

Вбити планували міністра АПК, — Монастирський

18 листопада 2021 18:29
МВС
views 394
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів на брифінгу.

Замах був пов'язаний із діяльністю Романа Лещенка у 2018 році, до того, як він отримав державну посаду. За словами Монастирського, замовники замаху намагалися відібрати у нього майно та нібито вибити борги.

Сам міністр дізнався про це незадовго до брифінгу.

Замовниками були громадянка України і громадянин США (основний). Замовницю вивели на людину, яка виконувала роль кілера, і всі переговори між нею та «кілером» документувалися.

Увечері 17 листопада у ресторані відбулася зустріч замовників та кілера у ресторані, було внесено завдаток у розмірі 20 тис. доларів. Громадянин США мав залишити Україну, після чого планувалося вбивство. Підозрюваних затримали, їм загрожує довічне ув'язнення.

Роман Лещенко став очільником Міністерства аграрної політики та продовольства у грудні 2020 року. До цього він перебував на посаді глави Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

32-літнього Романа Лещенка привів у владу сам Володимир Зеленський та неодноразово хвалив його роботу в Держгеокадастрі та наведення ладу із державною землею.

На брифінгу представили запис нібито замовника.

«Я не замовляю його вбивство, але якщо вам необхідно буде його прибрати, я не проти», — каже підозрюваний на відеозаписі підставному кілеру.

Коментарі

Інші новини по темi