Повідомити про помилку

В Британії схвалили перші пігулки від COVID-19

4 листопада 2021 16:34
За кордоном
views 967
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає Reuters.

У четвер Великобританія стала першою країною в світі, яка схвалила противірусну таблетку від COVID-19. Її розробили американські компанії Merck (MRK.N) і Ridgeback Biotherapeutics.

Британське агентство по регулюванню лікарських засобів та продуктів охорони здоров'я (MHRA) рекомендувало препарат молнупіравір для застосування людям із легкою та помірною формою COVID-19 і принаймні одним фактором ризику розвитку важких захворювань, таких як ожиріння, діабет, старість та захворювання серця.

Лікування для боротьби з пандемією, яка забрала життя понад 5,2 мільйона людей у всьому світі, поки що зосереджувалася в основному на вакцинах. Інші варіанти, включаючи противірусний ремдезивір, інфузований Gilead (GILD.O) і загальний стероїд дексаметазон, зазвичай призначаються лише після госпіталізації пацієнта.

Молнупіравір від Merck уважно спостерігали, оскільки дані минулого місяця показали, що він може вдвічі зменшити шанси на смерть або госпіталізацію для тих, хто найбільше ризикує захворіти на важку форму COVID-19, якщо його вводити на ранніх стадіях хвороби. 

Молнупіравір, який у Британії буде називатися Lagevrio, призначений для внесення помилок у генетичний код коронавірусу, що викликає COVID-19, і його приймають двічі на день протягом п'яти днів.

Коментарі

Інші новини по темi