Повідомити про помилку

В Україні посилять відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

16 вересня 2021 13:04
Суспільство
views 387
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Серед них — свідоцтва про вакцинацію, а також довідки про протипоказання до щеплення. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

У МОЗ констатують, що зі зростанням захворюваності на COVID-19 усе частіше з'являються повідомлення про купівлю підробку документів. Це — злочин та карається законом, а наявність людей із фальшивими документами становить загрозу для здоров'я та життя інших.

Якщо людину з підробним свідоцтвом депортували з-за кордону, це прикро, але не смертельно. А от якщо така людина, користуючись довідкою, заразила коронавірусною хворобою стареньку чи старенького, вагітну жінку чи онкохворого, наслідки її дій можуть бути вкрай важкі.

Зараз готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів.
Наразі Міністерство охорони здоров'я разом з Національною поліцією та СБУ працюють над виявленням випадків підроблення документів про вакцинацію, усі вони ретельно розслідуються.

МОЗ звертається до всіх громадян: якщо вам відомі випадки продажу підробних документів про вакцинацію, повідомляйте про них в поліцію.

Коментарі

Інші новини по темi