Повідомити про помилку

Нардепу Сергію Шахову повідомили про підозру в недекларуванні майна на 60 мільйонів гривень

22 листопада 2021 19:20
Політика
views 191
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Народний депутат від групи «Довіра» Сергій Шахов отримав підозру у декларуванні недостовірної інформації. Вартість усього прихованого перевищує 60 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро. 

За даними слідства, нардеп VIII та IX скликань не вніс до декларації за 2020 рік інформацію про майно і доходи жінки, з якою він ділить побут та виховує трьох дітей. Також у декларації не було зазначено дані про будинок і земельну ділянку, якими він, за інформацією слідства, користується.

У НАБУ повідомили, що нардеп не задекларував 13 квартир у центрі Києва, вісім паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом площею понад 2 тис. кв. м, 27 ділянок площею понад 115 гектарів у Київській області, дачу, нежитлову нерухомість, дві машини, частки у низці суб'єктів господарювання та кошти від продажу нерухомості — усе разом на суму понад 59,5 млн грн.


Це перша вручена народному депутату підозра в недостовірному декларуванні після відновлення відповідальності за це. Ідеться про частину 2 статті 366-2 Кримінального кодексу України.

За це загрожує штраф від 8 тисяч до 85 тисяч гривень, громадські роботи на строк від 150 до 240 годин або позбавлення/обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Коментарі

Інші новини по темi