Повідомити про помилку

САП спільно з НАБУ повідомили про підозру позаштатному раднику міністра енергетики України

20 грудня 2021 20:29
Політика
views 544
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сьогодні, 20 грудня САП спільно з НАБУ повідомили про підозру позаштатному раднику міністра енергетики України. Його звинувачують у заволодінні 2,15 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба САП.

«20 грудня 2021 року за дорученням прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у незаконному заволодінні 2,15 млн гривень колишньому директору державного підприємства „Оператор ринку“, який наразі є позаштатним радником Міністра енергетики України», — йдеться в повідомленні.

САП наголошує, що у 2019-2020 роках чиновник, зловживаючи службовим становищем, виписав собі премій, заохочень та надбавок на 2,15 млн грн.

Розслідування ведеться за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує від 7 до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 3 років та з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Зазначимо, що Євдокімов до 2014 року працював у держпідприємстві «Енергоринок», був членом Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а потім очолював ДП «Оператор ринку».

Коментарі

Інші новини по темi