Повідомити про помилку

СБУ вручила підозру ексміністрові енергетики Демчишину

12 листопада 2021 18:22
Події
views 938
shares 1
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Слідчі Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань вручили підозру колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину. Він займав цю посаду з 2014-го по 2016 рік. Інформацію вже офіційно підтвердили в СБУ.

Слідство встановило, що Демчишин упродовж грудня 2014-го – лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади в державних підприємствах на тимчасово окупованих територіях представників терористичних організацій «Л/ДНР».

Крім того, перевищуючи службові повноваження, він примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з представниками «Л/ДНР», зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.


Слідство вважає, що внаслідок протиправних дій у розпорядження терористів надійшли понад 200 млн гривень.

Також зазначається, що ці дії поставили енергетичну сферу України у залежність від Росії та терористичних організацій «Л/ДНР», чим підірвали економічну безпеку у 2014-2015 роках. Україна була позбавлена можливостей для диверсифікації постачання енергоресурсів, а Росія отримала ширші можливості подальшого втручання у внутрішні справи та ведення підривної діяльності.

Наразі Демчишин ховається від українського правосуддя за кордоном. Повідомлення про підозру відправлено за адресами останніх відомих місць його проживання. Також копії письмового повідомлення про підозру направлені його захиснику.

Нагадаємо, Демчишин був міністром енергетики в уряді Арсенія Яценюка. 14 квітня 2016 року Верховна Рада затвердила новий склад Кабінету міністрів – Демчишина замінив на посту Ігор Насалик.

Коментарі

Інші новини по темi