Повідомити про помилку

Антикорсуд засудив прокурора на 5 років за гратами за вимагання хабаря

14 січня 2022 15:30
Події
views 1143
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє видання «Слово і Діло».

Вищий антикорупційний суд визнав винним у підбуренні до надання хабара та шахрайстві колишнього начальника відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області Володимира Чеботарьова.

14 січня колегія суддів ВАКС ухвалила відповідне рішення.

«Володимира Чеботарьва визнати винуватим у пред'явленому обвинуваченні за частиною 4 статті 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 і ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України», – зачитала вирок суддя на засіданні.

Суд відправив експрокурора до в'язниці на 5 років. У Чоботарьова конфіскують все майно та позбавлять чину юриста першого класу.

Крім того, суд збільшив заставу обвинуваченому Чеботарьову до 1 240 500 грн. Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця проживання; здати закордонні паспорти і носити електронний браслет

Вказаний вирок не набув чинності і може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів. Рішення ухвалила колегія у складі: головуючої судді Лесі Федорак, суддів Ігоря Строгого та Маркіяна Галабали.

За версією обвинувачення, навесні 2016 року експосадовець прокуратури Київської області Чеботарьов підбурив директора фірми «Віртуоз ЛТД» Олександра Кучеренка до дачі хабаря у розмірі 130 тисяч грн прокурорам органів прокуратури Рівненської області. Приводом стало кримінальне провадження, відкрите за фактом завищення у відомостях обсягів постачання зазначеним підприємством у 2015 році продуктів харчування до закладів освіти в Рівному, через що місцевий бюджет зазнав збитків.

Чеботарьов пообіцяв сприяти закриттю провадження щодо дій підприємства. Отримавши 50 тис. грн як частину неправомірної вигоди, обвинувачений залишив її собі, відповідно — заволодів цими коштами шахрайським шляхом.

Раніше ВАКС засудив до 5 років ув'язнення колишнього заступника голови правління «Укргазвидобування» Олексія Тамразова. Також суд ув'язнив ексдиректора Чорнобильського спецкомбінату на 3,5 роки.

Коментарі

Інші новини по темi