Повідомити про помилку

Радник глави Офісу президента знову здивував варіантом перейменування України

18 вересня 2021 14:11
Події
views 5176
shares 19
comments 3
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович запропонував вже свій другий варіант із перейменування України. В ефірі програми Politeka він запропонував назвати Україну -  «Сполучені землі України».

Журналіст зачитувала йому коментарі з соцмереж, де один з користувачів запропонував назвати Україну Америкою, на що Арестович випалив: «Сполучені землі України можна було б назвати».

«Там широкий насправді простір. Ми ж як Австрія. Ми дуже в цьому сенсі схожі на Австрію і Німеччину. Вони міряють землями – у нас теж треба землями міряти. У нас є відокремлені райони географічно, зі своєю мікрокультурою, зі своїм маленьким субетносом, зі своїми звичаями, зі своєю історією, і землями їх називати було б в самий раз, наприклад. Плюс – це слово (землі) близьке кожному українцю», – сказав радник глави ОПУ.

Зазначимо, що раніше Олексій Арестович пропонував перейменувати Україну на Русь-Україну.

«Наше завдання — стати Руссю-Україною. Ця назва прозвучала за останні три тижні в Києві п'ять разів у промові президента офіційно. От якщо ми це зробимо, про решту можна несильно турбуватися», — заявляв раніше Арестович. 

Він також говорить про необхідність забрати у росіян бренд «русские».

Коментарі

Інші новини по темi