Повідомити про помилку

Переворот в Голосі: «Справедливість» через ОАСК звільнила Железняка

17 грудня 2021 18:05
Політика
views 545
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

17 грудня у партії «Голос» змінилися власники.

Так, голова фракції Ярослав Железняк був звільнений. Замість нього призначили Олександру Устінову.

Рішення зачитав з трибуни віцеспікер Олександр Корнієнко.

«Відповідно до ст. 60 закону „Про регламент Верховної ради“ оголошую про обрання народного депутата Устінової Олександри Юріївни на посаду голови депутатської фракції політичної партії „Голос“ у Верховній Раді. Заступником голови фракції обрано Клименко Юлію Леонідівну», — сказав він.

Сам Железняк так прокоментував своє звільнення.

«Учора ми дізналися, що якийсь адвокат із Дніпра подав позов до Печерського районного суду щодо скасування положення про фракцію партії „Голос“. Був тиск на суддю, тиснув відповідно Андрій Єрмак і вся „рать“ Офісу президента для того, щоб у порушення термінів отримати ухвалу суду... Відразу ж так вийшло, що Олександр Корнієнко (перший віце-спікер — ІФ) отримав рішення фракції, яке я не підписував, про оголошення того, що нібито Олександру Устінову (член фракції „Голос“, голова об'єднання „Справедливість“) — ІФ)... і Юлію Клименко призначити головою та заступником голови фракції... Ми цього не визнаємо: подаватимемо до суду відповідні кримінальні справи, зокрема й на пана Корнієнка...» — заявив Железняк журналістам у кулуарах парламенту в п'ятницю.

Пізніше голова партії та соратниця Железняка Кіра Рудик заявила, що прямо під час засідання позов надійшов до ОАСК.

У телеграм Железняк зазначив - що Корнієнко навмисно тягнув засідання Ради та оголошував дві перерви, щоб отримати рішення від ОАСК та змістити його з посади. Железняк оголосив іншу частину «Голосу» — так звану «Справедливість», до якої входять Олександра Устінова, Юлія Клименко, Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин та Ярослав Рущишин, «ручними депутатами Єрмака».

Водночас він звернув увагу на те, що рішення, яке стало юридичним приводом його звільнення, та призначення замість нього Устінової ухвалим суддя, якого сама Устінова називала «перевертнем».

Коментарі

Інші новини по темi