Повідомити про помилку

Австралія та Канада переносять посольства до Львова

13 лютого 2022 15:48
Події
views 269
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це міністри закордонних справ Австралії та Канади оголосили 13 лютого.

Голова канадської дипломатії Мелані Жолі зазначила, що посольство Канади в Україні тимчасово працюватиме у Львові, амбасада у Києві призупиняє діяльність через російську загрозу.

За словами Жолі, враховуючи подальше погіршення безпекової ситуації, роботу посольства перенесено з Києва у тимчасовий офіс у Львові.

«Дипломатична присутність Канади та активна участь в Україні триватиме. Послуги для громадян Канади також продовжуватимуть надаватися з тимчасового офісу лише за попереднім записом. Однак наші можливості надавати консульську допомогу можуть ставати все більш обмеженими», - заявила Жолі.

Канадців просять і надалі уникати поїздок в Україну, а тих, хто перебуває в Україні — виїхати.

Ми відновимо роботу в посольстві в Києві, щойно ситуація з безпекою в Україні дозволить забезпечити належне надання послуг та гарантувати безпеку наших співробітників".

Водночас міністерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн заявила в неділю вранці, що уряд наказав вивезти співробітників та тимчасово призупинити роботу посольства у Києві. Персонал дипмісії переїде до тимчасового офісу у Львові.

"Ми продовжуємо радити австралійцям негайно залишити Україну комерційними рейсами. Умови безпеки можуть змінитися у найкоротші терміни", — сказала Пейн.

Вона додала, що можливі військові дії РФ в Україні суттєво обмежать можливості надавати консульську допомогу австралійцям.

Коментарі

Інші новини по темi