Повідомити про помилку

Переклад українською деяких частин заключного комюніке саміту країн G7

13 червня 2021 21:46
За кордоном
views 1307
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Завершився черговий саміт країн G7, цього разу він відбувся у Великій Британії (до речі на нього в ролі гостей запросили лише лідерів Австралії, Індії, Південної Африки та Південної Кореї).

В результаті зустрічей було узгоджено низку документів, зокрема загальне комюніке.

Наводимо його найцікавіші пункти в перекладі українською (решту можна прочитати англійською за лінком, наведеним внизу статті)

*****

[…]

22. Нам потрібна податкова система, справедлива у всьому світі. Ми підтримуємо історичне зобов'язання, прийняте 5 червня представниками G7. Зараз ми продовжимо обговорення для досягнення консенсусу щодо глобальної домовленості стосовно справедливого рішення про розподіл податкових прав та глобального мінімального податку, що становитиме щонайменше 15% для кожної країни, залучимо до цього також країни G20 та OECD, тож сподіваємось на досягнення згоди на липневій зустрічі міністрів фінансів G20 та керівників Центральних банків. Цим ми зробили значний крок на шляху до створення справедливішої податкової системи, актуальної для ХХІ століття, і припинення 40-річної гонки обнулення податків. Наша співпраця створить міцніші умови, і це допоможе залучити більше податкових надходжень для підтримки інвестицій, також це призведе до жорстких заходів щодо уникнення податків.

[…]

51. Ми повторюємо свою зацікавленість у стабільних і передбачуваних стосунках з Московією і продовжуватимемо співпрацювати у сферах, що становлять взаємний інтерес. Ми підтверджуємо свій заклик до Московії припинити свою дестабілізаційну поведінку та зловмисну діяльність, зокрема втручання у демократичні системи інших країн, та виконувати свої міжнародні зобов'язання та зобов'язання щодо прав людини. Зокрема, ми закликаємо Московію терміново розслідувати та достовірно пояснити використання хімічної зброї, припинити її систематичні репресії проти незалежного громадянського суспільства та засобів масової інформації, а також виявити, порушити та притягнути до відповідальності тих, хто з її території проводить шантажувальні кібератаки, зловживає віртуальною валютою для відмивання викупів та інші кіберзлочини.

52. Ми знову підтверджуємо свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Ми закликаємо Московію пом'якшити напруженість і діяти відповідно до своїх міжнародних зобов'язань, а також відвести війська Московії та матеріальні засоби на східному кордоні України та на Кримському півострові. Ми твердо дотримуємось думки, що Московія є стороною конфлікту на сході України, а не його посередником. Ми підтверджуємо свою підтримку Нормандському процесу для забезпечення реалізації Мінських домовленостей і закликаємо Московію та збройні формування, які вона підтримує, до конструктивної взаємодії та прийняття зобов'язань щодо припинення вогню. Ми підтверджуємо наші зусилля щодо зміцнення демократії та інституцій в Україні, заохочуючи подальший прогрес у реформах.

[…]

68. Центральним напрямком нашого нового стратегічного підходу буде підтримка сталого зростання в Африці. Спираючись на висновки Саміту з фінансування африканських економік, який відбувся в Парижі 18 травня 2021 року, та на потребах, які висловили наші африканські партнери, ми вирішили поглибити наше поточне партнерство до нової угоди з африканським континентом з африканськими державами й установи. Згідно з цими планами, наші міжнародні банки розвитку та інші партнери мають намір інвестувати щонайменше $80,000,000,000 у приватний сектор Африки протягом наступних 5 років для підтримки сталого економічного відновлення та зростання відповідно до порад AAAA (Асоціації африканських американських фінансових консультантів).[…]

60c6525fec04f.jpg

Джерело: https://www.g7uk.org/

Переклад українською від Radio Lemberg

Коментарі

Інші новини по темi