Повідомити про помилку

Почалися переговори Володимира Зеленського та Джо Байдена

1 вересня 2021 21:11
Політика
views 389
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський прибув в Білий дім на зустріч зі своїм американським колегою Джо Байденом. Переговори відбудуться в Овальному кабінеті.

Разом з главою держави прибули і члени української делегації. Сторони серед іншого повинні зачепити питання енергетичної безпеки через російський газопровід «Північний потік-2».

«Українська делегація вже в білому домі, зустріч почнеться з хвилини на хвилину», – повідомляє телеканал «Україна 24».

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що з нетерпінням чекає на зустріч зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. Він також запевнив Київ у підтримці.

Про це глава держави написав у Twitter. Байден наголосив, що його країна прихильна територіальній цілісності України та її прагненню в НАТО.

«З нетерпінням сьогодні вітатиму президента України Володимира Зеленського в Білому домі, щоб підтвердити прихильність Америки суверенітету України, її територіальній цілісності та євроатлантичним прагненням», – зазначив Байден.


Також зазначимо, що президент України Володимир Зеленський в ході зустрічі з главою Міноборони США Ллойдом Остіном обговорили ситуацію на Донбасі. В контексті цього мова йшла про російські військові навчання «Захід-2021».

Сторони обговорили ситуацію на сході нашої держави, яка залишається напруженою попри зусилля України щодо досягнення деескалації мирним дипломатичним шляхом. Зокрема, напруженість посилюється у зв'язку з проведенням Російською Федерацією військових навчань «Захід-2021».

Коментарі

Інші новини по темi