Повідомити про помилку

Пд. Корея стала восьмою країною світу, яка може запускати балістичні ракети з субмарин

8 вересня 2021 15:00
Події
views 362
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає Korea JoongAng Daily.

Минулого тижня військовослужбовці Південної Кореї успішно випробували балістичну ракету з нового підводного човна власного виробництва у Жовтому морі, повідомили військові джерела у вівторок.
 
Випробування робить Південну Корею восьмою країною у світі, яка володіє зброєю, яка вважається життєво важливою для завдання військової відповіді на ядерну агресію.
 
Балістичну ракету підводного базування запустили з субмарини ВМС Dosan Anchang у четвер, 2 вересня, біля узбережжя Таеан, провінції Південна Чунчхон, під наглядом Агентства з питань оборонного розвитку (ADD), заявив на умовах анонімності високопосадовець оборонного сектору Пд. Кореї.
 
Випробування пройшло у формі холодного запуску, при якому двигун ракети запускається після того, як його виштовхне з води під тиском повітря пускова установка.
 
Посадовець заявив, що масове виробництво та розгортання балістичних ракет на субмаринах почнеться після того, як третій, останній випробувальний запуск буде завершено в середині вересня. Остаточний запуск тесту буде проведено в тій же зоні, що і випробування в четвер.
 
Очікується, що ракети будуть встановлені на підводних човнах ВМС Dosan Anchang, що є першою серією південнокорейських підводних човнів, що володіють вертикальною системою запуску БРПЛ, і було введено в експлуатацію 13 серпня.
 
Очікується, що кожен човен цього класу, водотоннажністю 3 тис. т матиме на озброєнні шість таких систем, здатних запускати ракети під кодовою назвою Hyunmoo 4-4 і.

Повідомляється, що корейські ракети мають дальність до 500 кілометрів (310 миль).


 
Успішне випробування робить Південну Корею восьмою країною світу, яка розробила такі ракети, після США, Росії, Великобританії, Франції, Індії, Китаю та Північної Кореї.

За випробуваннями Південної Кореї у Жовтому морі вів нагляд китайський корабель спостереження.
 
«Китай розгорнув судна для спостереження за кілька днів до запуску випробування„, — сказав урядовець JoongAng Ilbo на умовах анонімності.  

Теги

Коментарі

Інші новини по темi