Повідомити про помилку

Справа «кентаврів»: генерала Павловського випустили з СІЗО

5 листопада 2021 20:34
Події
views 2471
shares 3
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив адвокат Ігоря Павловського Ростислав кравець у Facebook.

Колишній заступник міністра оборони, бойовий генерал Ігор Павловський, підозрюваний у справі про продаж для української армії неякісної військової техніки, вийшов із СІЗО під заставу.

За його словами, Павловського відпустили під заставу у 18 мільйонів гривень, яку встановив Київський апеляційний суд 22 жовтня.

Адвокат в коментарі журналістам «Бабеля» зауважив, що заставу внесли 5 листопада та одразу ж оформили документи, отримали підтвердження про надходження грошей та відправили документи до СІЗО.

Представник Павловського розповів, що тепер на черзі оскарження підозри та запобіжного заходу.

Також адвокат повідомив, що разом із Павловським під заставу відпустили голову правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерія Шандру, який теж є підозрюваним у справі.

Нагадаємо, 2 липня Державне бюро розслідувань оголосило підозри експосадовцям Міноборони й очільнику «Кузні на Рибальському» за підозрою у  постачанні неякісної військової техніки.

Мова йде про замовлення двох катерів шифру «Кентавр». Слідство стверджує, що посадовці знали — «Кузня на Рибальському» не зможе виконати умови контракту та збудувати катери у встановлені терміни, тому що не мала проектів з виготовлення подібної продукції. Такі катери нібито не відповідали б вимогам замовлення, отже, їх неможливо було б використовувати.

Посадовці все одно внесли до оборонного замовлення необхідність будівництва ще одного катера, знову уклали угоду з «Кузнею на Рибальському» і заплатили заводу аванс. У результаті там виготовили катери зовсім іншого проекту, які не відповідали технічним умовам. 

Нагадаємо, окрім «Кентаврів» завод постачає катери «Гюрза-М» для флоту.

П'ятий президент Петро Порошенко називає справу щодо катерів політично вмотивованою.

«Саме він (Зеленський — ред.) замовив цю політичну вмотивовану справу. Напевно, Зеленський цілив у своїх політичних опонентів, але подібні його дії підривають обороноздатність держави», — вважає Порошенко.

 
Теги

Коментарі

Інші новини по темi