Повідомити про помилку

Завершення Олімпіади: в України 19 медалей

8 серпня 2021 14:57
Олімпіада
views 456
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

8 серпня відбулась церемонія закриття ХХХІІ літніх Олімпійських Ігор у Токіо.

На Олімпіаді вперше за історію медалі отримали представники 93 країн. Попередній рекорд країн, які отримали медалі на Іграх становив 87.

Українська збірна у своєму доробку має 19 медалей: 1 золото, 6 срібних та 12 бронзових.

У заключний день Олімпіади Олена Старікова у півфіналі перемогла Вай Цзе Лі з Гонконгу — 2:0. У фіналі українка змагалася зі світовою рекордсменкою Келсі Мітчелл з Канади та поступилася в обох заїздах — 0:2.

Таким чином спортсменка принесла Україні ще одне срібло.

В медальному заліку Україна посідає 44 місце. За кількістю нагород Українська збірна на 16 позиції.

Загалом, українська збірна відправила до Токіо 157 спортсменів. У Національному олімпійському комітеті зауважили, що 23 спортсмени зупинилися за крок від медалей, посівши 4-6 місця.

Медальний залік з 39 золотими медалями, 41 срібною та 33 бронзовими нагородами очолили Сполучені Штати. На другому місці КНР, третя позиція в Японії.

Золото для України виграв у Токіо Жан Беленюк — у греко-римській боротьбі у вазі до 87 кілограмів.

Срібні медалі отримали Михайло Романчук (плавання, 1500 м вільним стилем); Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, 67 кг); Анжеліка Терлюга (карате, до 55 кг); Людмила Лузан та Анастасія Четверікова (веслування на байдарках і каное, каное-двійка, 500 м); Олександр Хижняк (бокс, до 75 кг); Олена Старікова (велоспорт-трек, спринт).

Бронзові медалі Україні принесли легкоатлетка Ярослава Магучіх у стрибках у висоту, дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета, тенісистка Еліна Світоліна та Марта Федіна і Анастасія Савчук серед дуетів у артистичному плаванні, які також стали третіми у складі збірної України у групових вправах. Станіслав Горуна став третім в карате у ваговій категорії до 75 кг. Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу у категорії до 68 кг, а Ірина Коляденко посіла третє місце в категорії до 62 кг. 

Прапороносцем України на церемонії завершення Олімпійських Ігор стала срібна медалістка Людмила Лузан.

На попередній Олімпіаді в Ріо українська збірна виборола 11 медалей: 2 золоті, 4 срібних та 5 бронзових нагород.

Найкращим результатом України на Олімпіадах була перша літня Олімпіада, в якій на країна взяла участь самостійно. У 1996 році в Атланті країна отримала 9 золотих медалей, 2 срібних та 12 бронзових — загалом 23. Тоді на Олімпіаду від країни поїхав 231 атлет.

 

Коментарі

Інші новини по темi