Повідомити про помилку

Олаф Шольц замінить Ангелу Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини

24 листопада 2021 13:50
Політика
views 1719
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Через два місяці після парламентських виборів у Німеччині завершилися коаліційні переговори про новий уряд. Згідно з коаліційною угодою, багаторічного канцлера Ангелу Меркель замінить лідер Соціал-Демократичної партії (СДПН) Олаф Шольц. Про це повідомляє агентство Bloomberg

За підсумками виборів до Бундестагу соціал-демократи посіли перше місце. Зокрема, вони випередили християнських демократів, з якими зараз формують уряд.

До складу нової коаліції разом із соціал-демократами увійдуть «Зелені» та Вільна демократична партія.

Про розподіл міністерств і про те, що Шольц очолить уряд, оголосять о 16:00 за київським часом на прес-конференції в Берліні.


Блок християнських демократів, до якого належить канцлер Ангела Меркель, втратив 48 місць у парламенті, соціал-демократи отримали на 53 крісла більше, ніж було у них до виборів.

Хоча повноваження Меркель офіційно припинилися, вона продовжує виконувати свої обов'язки до того, як не буде сформовано новий уряд.

За даними Bild, крім канцлера соціал-демократи як мінімум отримають посади міністра канцелярії, міністра внутрішніх справ і міністра будівництва.

«Зелені» напевно отримають п'ять міністерств, у тому числі МЗС, Міністерство у справах сім'ї, а також Міністерство з питань клімату та економіки. Останнє швидше за все очолить співголова партії Роберт Хабек.

Вільна демократична партія отримає Міністерство оборони, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство юстиції, Міністерство освіти, Міністерство фінансів і Міністерство транспорту.

Глава ВДП Крістіан Лінднер замінить Олафа Шольца на посаді міністра фінансів Німеччини.

Коментарі

Інші новини по темi