Повідомити про помилку

Олафа Шольца обрано новим канцлером Німеччини

8 грудня 2021 11:41
Політика
views 223
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Бундестаг затвердив нового канцлера Німеччини. Ним став соціал-демократ Олаф Шольц. Він був єдиним кандидатом і обраний 395 голосами. Цей уряд змінив кабінет Ангели Меркель, яка чотири рази приводила свою партію, Християнсько-Демократичний союз, до перемоги на виборах. Вона була канцлером 16 років.

Зазначається, що після обрання федеральним канцлером Шольца очікують у палаці Бельвю на зустріч із президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, який офіційно призначить його. Потім новий канцлер повинен повернутися до Бундестагу для приведення його до присяги, після чого знову повернеться до палацу Бельвю вдруге.


Під час цього візиту Федеральний президент у присутності Шольца призначить нових федеральних міністрів. Вони також будуть приведені до присяги пізніше у Бундестазі. У другій половині дня попередній канцлер Меркель хоче передати канцелярію своєму наступнику.

Олаф Шольц народився 14 червня 1958 року в Оснабрюку (земля Нижня Саксонія, Західна Німеччина) у сім'ї текстильного промисловця.

У 2007-2009 роках був федеральним міністром праці та соціальних справ у коаліційному уряді Ангели Меркель. У березні 2018 року був призначений віце-канцлером та міністром фінансів. У цій якості відповідав за діяльність Федерального органу фінансового нагляду, у 2020-2021 роках, брав участь у розробці пакету заходів для підтримки економіки в умовах пандемії коронавірусу.

У вересні 2021 року Шольц очолив партійний список СДПН на парламентських виборах. На них партія здобула перемогу, отримавши 25,7% голосів.

Коментарі

Інші новини по темi