Повідомити про помилку

Генштаб ЗСУ: Проросійські бойовики готують евакуацію населення в ОРДО

17 лютого 2022 23:19
Події
views 945
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Через можливе загострення ситуації проросійські бойовики готують евакуацію населення в окупованих районах Донецької області. Зокрема, планується вивозити людей з Донецька. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

«За інформацією, що надходить з ОРДО, у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв'язку із можливим загостренням», — зазначив Залужний.

Він наголосив: Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного прав і не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців. 


«Наші дії мають винятково оборонний характер. Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант Російська Федерація. Будь-яка шкода, що може бути завдана людям чи об'єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією»
, — йдеться у повідомленні.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що станом на 19 годину з боку російських окупаційних військ зафіксовано 47 порушень режиму припинення вогню, 38 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

Як повідомляє «Інтерфакс», окупаційна адміністрація окремих районів Донеччини вирішила евакуювати жителів селища Олександрівка в передмісті Донецька через зростання напруженості на лінії зіткнення.

«Рішення щодо евакуації (жителів селища — ред.) ухвалено, але коли вона почнеться, поки що невідомо. Точного алгоритму дій на випадок евакуації поки що теж немає», — повідомив агентству голова окупаційної адміністрації селища Костянтин Чалий.

Коментарі

Інші новини по темi