Повідомити про помилку

Білоруський прикордонний знак обстріляли з території України

15 вересня 2021 18:32
Події
views 939
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прикордонний комітет Білорусі заявив про виявлення пошкодженого прикордонного знака на кордоні з Україною. Пошкодження виявили білоруські прикордонники ще 11 вересня. Про це повідомляє Держприкордонкомітет Білорусі.

Як заявляє білоруська сторона, інцидент стався на ділянці Пінського прикордонного загону. Прикордонники під час огляду застави «Сваринь» виявили пошкодження прикордонного стовпа та щитка з державним гербом Білорусі.

Білоруські прикордонники кажуть, що у стовп стріляли з мисливської рушниці.

«Результати проведеної зустрічі з українською стороною показали, що вистріли були здійснені з території України. Було відкрито провадження», – повідомили в Білорусі.


Українські прикордонники розшукують тих, хто міг відкрити стрілянину по гербу сусіда. Є попередні версії події. 

«Пошкоджений погранзнак на кордоні з Білоруссю виявив прикордонний загін Луцького загону ДПСУ. Про дану подію відразу були повідомлені прикордонники сусідньої країни і співробітники поліції. Характер пошкодження свідчив про можливе застосування мисливської рушниці», – повідомили в прикордонному відомстві України.

За даними українських прикордонників, місцевість в районі прикордонного знаку болотисто-чагарникова – це означає, що піше пересування тут малоймовірне. Також прикордонники не виявили ознак перебування людей біля пошкодженого стовпа. А оскільки погранзнак встановлений біля водного каналу, висловлюється версія, що пошкодження могли завдати порушники, які перебували в човні.

«У ході перевірки на місцевості використаних гільз не виявлено. Це може означати, що такі могли залишитися в човні. З білоруською стороною проведена прикордонно-представницька зустріч. Пошук причетних до цієї стрільби осіб триває», – сказали в Держприкордонслужбі України.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi