Повідомити про помилку

Російські ЗМІ запустили фейк про обстріл своєї території: Кулеба заперечує причетність ЗСУ

19 лютого 2022 20:30
Події
views 895
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російські пропагандистські ресурси запустили фейк про обстріл двох нежитлових будинків у Ростовській області. Снаряд, як стверджують ЗМІ, прилетів із території України.

Водночас Україна назвала цю інформацію неправдивою. Йдеться про нібито два будинки на хуторах Патронівка та Маноцький поряд з українським кордоном.

Пропагандисти також оприлюднили фото, на яких показано, що снаряд пробив покрівлю та зруйнував кухню всередині нежитлової будівлі.

Глава українського міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба спростував таку інформацію росіян та заявив, що Збройні сили України не обстрілювали територію Росії.


«Ми закликаємо негайно провести безстороннє міжнародне розслідування інцидентів, про які повідомляють російські ЗМІ», – сказав український чиновник.

У Сполучених штатах Америки також відреагували на ці заяви. Там засудили ці дії, наголосивши, світ знає, хто агресор. Про це стало відомо із заяви посольства США в Twitter.

«Як і передбачалося, Росія зараз поширює насильницькі дії на території, яку вони контролюють, і намагається звинуватити в цьому Україну. Світ єдиний у своєму засудженні цинічних і очевидних усім провокацій Росії. Ми всі знаємо, хто агресор – Росія», — йдеться в повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi