Повідомити про помилку

ФБР провело обшуки в вашингтонському маєтку російського олігарха Дерипаски

19 жовтня 2021 23:34
Події
views 1063
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише Euronews.

Федеральне бюро розслідувань провело обшуки в будинках родичів російського мільярдера Олега Дерипаски в Вашингтоні і Нью-Йорку.

Будинок площею 11 000 квадратних футів розташований на одному з найексклюзивніших кварталів Вашингтона.

Сусід з найближчого будинку, Джордж Конвей, чоловік колишнього радника президента США Дональда Трампа Келліанн Конвей, зайшов у вівторок додому, щоб сфотографувати діяльність правоохоронних органів. Конвей сказав, що ніколи не бачив Дерипаску вдома, передає NBC News

Інформацію ЗМІ підтвердили ФБР і представник олігарха Лариса Бєляєва.

За її словами, Дерипаска не є власником нерухомості, в якій пройшли обшуки. Тим часом, за даними американських ЗМІ, житловий будинок у Вашингтоні, де були помічені співробітники ФБР, належить саме бізнесмену.

Бєляєва сказала, що обшуки проводяться на підставі двох судових ордерів, пов'язаних з американськими санкціями.

Газета «Вашингтон пост», з посиланням на джерела заявила, що обшук проходив в рамках кримінального розслідування діяльності Дерипаски.

У списку санкцій США 53-річний Дерипаска знаходиться з 2018 року. Російський мільярдер потрапив в число бізнесменів, яких американський мінфін вважає близькими до президента Росії Володимира Путіна. Ім'я Олега Дерипаски фігурувало в розслідуванні передбачуваного втручання Росії в президентські вибори в США.

Дерипаска займає 37-е місце в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. За оцінками журналу, його статки становлять 16,8 млрд доларів.

Дерипаска — російський олігарх і колишній діловий партнер американського юриста Пола Манафорта, який керував передвиборчим штабом Дональда Трампа в червні-серпні 2016 року

 

Коментарі

Інші новини по темi