Повідомити про помилку

ДБР провело обшуки у соратників Порошенка

29 грудня 2021 23:08
Політика
views 919
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомили представники партії «Європейська солідарність»  народний депутат Ірина Геращенко та колишній в.о. президента України і секретар РНБО Олесандр Турчинов.

29 грудня представники влади провели обшуки у соратників п'ятого президента України Петра Порошенка щодо закупівлі вугілля в ОРДЛО у 2014 році. 

«Сьогодні о 07:00 відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема, обшукували будинок помічника [пʼятого] президента, надзвичайного і повноважного посла Юрія Онищенка, який, до речі, 25 років має дипломатичного стажу, який віддано працював на свою країну. Також ексдепутата Сергія Березенка обшукували сьогодні та інших наших колег», — сказав Турчинов.

За їхніми словами, обшуки пройшли в рамках справи щодо закупівлі вугілля в ОРДЛО. Хто саме їх проводив — вони не повідомили.

Березенко підтвердив факт обшуків у нього і опублікував копію ухвали Печерського райсуду Києва, який дав дозвіл на обшуки.

На сайті «ЄС» зазначено, що слідчі шукали документи 2014 року, повʼязані із вугіллям, але нічого не знайшли.

Політсила заявила, що влада чинного президента йде на «свідому провокацію, системний тиск, залякування і психологічні тортури». Обшуки розцінюють як спробу «дестабілізувати опозицію та її лідера Петра Порошенка».

У ДБР підтвердили обшуки. 

«Вже повідомлено про підозру двом народним депутатам, у тому числі п'ятому Президенту України, колишньому Міністру енергетики та вугільної промисловості, одній цивільній особі„, — прокоментували у відомстві.

 

Коментарі

Інші новини по темi