Повідомити про помилку

Бойовики заблокували в Горлівці групу ОБСЄ: вимагають звільнити затриманого Україною росіянина

18 жовтня 2021 14:36
ООС
views 854
shares 16
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі з посиланням на звіт місії ОБСЄ від 17 жовтня.

«Російські збройні формування вдалися до методів міжнародного тероризму„, — йдеться в заяві Української делегації у ТКГ.

Згідно зі звітом ОБСЄ о 16:03 17 жовтня СММ зафіксувала, що автомобільні ворота передової патрульної бази (ППБ) Місії в н.п. Горлівка були замкнені за допомогою ланцюга та навісного замка, а південніше воріт була запаркована машина (із блакитними табличками так званої «ДНР»), що блокувала виїзд. Спостерігачі також бачили 2 членів збройних формувань, які стояли поряд із машиною.

Власник готелю, де розташована ППБ, повідомив співробітникам Місії про те, що СММ не дозволять покинути приміщення готелю, пославшись на «накази» від «мера Горлівки». Він також сказав, що всі виходи заблоковано членами збройних формувань.

Використовуючи камери відеоспостереження, співробітники Місії побачили, що перед готелем було встановлено 3 намети, біля яких зібралися щонайменше 4 особи (невстановлених статі та віку).

О 17:00 двоє чоловіків (30–39 років) у цивільному одязі увійшли до готелю та повідомили співробітникам СММ про те, що їм дозволяється вільно пересуватися по всьому готелю та парковці за ним, але їм не можна покидати приміщення готелю, допоки не буде звільнено члена збройних формувань, якого, за повідомленнями, було затримано Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня.

Нагадаємо, 13 жовтня Оперативна група Збройних сил України затримала в районі недіючого КПВВ «Золоте» в Луганській області російського бойовика з терористичної організації «ЛНР».

«Близько 10:45 група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ... Оперативною групою ЗСУ був затриманий один в/с російських збройних формувань: громадянин РФ Косяк Андрій Валентинович, 1978 року народження. У нього було вилучено зброю та боєприпаси„, — йдеться в повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi