Повідомити про помилку

З оборонного бюджету США виключили санкції проти «Північного потоку-2»

7 грудня 2021 22:44
Політика
views 1218
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Комітет Палати представників США виключив з оборонного бюджету санкції проти «Північного потоку-2». З документа також прибрали обмеження по держборгу Росії. Текст документу оприлюднений на сайті комітету.

«Ми раді оголосити, що дійшли двопартійної, двопалатної угоди щодо закону про державну оборону цього року (оборонного бюджету — ред.)», — йдеться у повідомленні комітету.

«Законопроект палати представників містив положення, яке наказувало президенту запровадити санкції щодо „Північного потоку-2“. Виправлення сенату не містило аналогічного положення. Угода не включає це положення», — йдеться у проекті.

У вересні Палата представників ухвалила щорічний оборонний бюджет (NDAA) на 2022 фінансовий рік, який передбачає нові санкції проти Росії. Документ підтримали 316 конгресменів, проти віступили 113. Проект передбачав загальні військові витрати у розмірі $768 млрд. Крім того, проєкт оборонного бюджету містив три поправки, які пропонували розширити санкції проти Росії. 


Наприкінці листопада Сенат США заблокував законопроєкт про оборонний бюджет (NDAA) на 2022 рік через запропоновані поправки. За розгляд не вистачило голосів – 45 проти 51 при мінімально необхідних 60. 

Перед процедурним голосування республіканець Мітч МакКоннелл обіцяв виступити проти просування проєкту без врахування поправок, зокрема і стосовно ПП-2. Його позицію підтримав і республіканець Джим Ріш і сенатор Тед Круз. Вони закликали проголосувати за їхню пропозицію про санкції щодо трубопроводу.

Попри двопартійну підтримку санкцій, адміністрація президента Джо Байдена виступає проти них, побоюючись, що це відштовхне союзників із ЄС, зокрема Німеччину.

Коментарі

Інші новини по темi