Повідомити про помилку

У Кракові облили пам'ятник Пілсудському синьою та жовтою фарбами: на місці події записка українською

6 листопада 2021 17:20
За кордоном
views 465
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише «Газета Виборча».

У ніч із 5 на 6 листопада невідомі розфарбували пам'ятники Юзефу Пілсудському і чотирьом легіонерам у Кракові в кольори українського прапору, залишивши записку українською мовою «Польша не тільки для панів».

Посольство України в Польщі назвало цей акт вандалізму «провокацією, спрямованою на погіршення добросусідських стосунків між Україною та Польщею».

Вандали розмалювали пам'ятник чотирьом легіонерам жовтою і синьою фарбами, а на цоколь пам'ятника Пілсудському нанесли білою фарбою знак «Ідея нації, який використовується „Азовом“ та СНПУ

 

На пам'ятнику легіонерам був прикріплений плакат із написом українською мовою „Польша не тільки для панів“. Зловмисники залишили на місці балончики з фарбою й аерозолем.

Польська поліція, коментуючи інцидент, вказала, що кольори українського прапора нанесли на постаті польських лугіонерів догори дригом.

Поліцейські заспокоїли перехожого, який стверджував, що це „українці піднімають голови“.

„Звідки ви знаєте, чия це робота?«, — відповів місцевому правоохоронець.

„Поліцейські, які вранці патрулювали місцевість, бачили руйнування. Ми вже маємо записи спостереження з кількох місць. Завдяки цьому можна буде точно визначити, коли пам'ятник було осквернено. Також шукаємо свідків“, – прокоментувала заступник інспектора Катаржина Цісло з малопольської поліції. 

Коментарі

Інші новини по темi