Повідомити про помилку

Нардеп від «слуг» Ковальов купив «4 канал»

28 грудня 2021 15:09
Політика
views 591
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про покупку нардепом від фракції «Слуга народу» Олексієм Ковальовим «4 каналу» розповідає «УП».

За даними журналістів, Ковальов придбав телеканал у екснардепа Дмитра Добродомова, і його вже представили редакції медіа на новорічному корпоративі.

Водночас змінився власник телеканалу у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Офіційними власниками телеканалу виступили батьки Олексія Ковальова.

Згідно з відкритою інформацією – у нардепа немає житла. Він задекларував два будинки матері на Херсонщині, її ж земельну ділянку, а також зазначив, що орендує квартиру майже на 70 квадратів у Києві.

Також Ковальов має автівку BMW X6 2020 року випуску, яка коштувала понад 2,7 млн грн.

Наприкінці 2020 року Ковальов задекларував 540 тис. грнна банківському рахунку, 4 млн грн і $101,45 тисячі готівкою. Його єдиний постійний дохід – депутатська зарплата.

Вартість угоди з купівлі телеканалу наразі невідома. Однак лише сума статутного капіталу купленої фірми, 4,4 млн гривень, становить майже 60% грошових накопичень Ковальова на кінець 2020 року.

 

Сам нардеп у коментарі «УП» заявив, що жодної ролі президента Володимира Зеленського в покупці «4 каналу» не було.

«Я це можу офіційно підтвердити. Канал було куплено на грошові кошти моєї родини. Зараз ЗМІ поширюють неправдиві відомості, що я нібито не міг собі купити телеканал. Там була дуже важка структура власності й переходу цієї власності до мене – але ми це зробили. Офіс президента в цьому участі не брав», — стверджує Ковальов.

Він наголосив, що є «самостійним політиком», не зважаючи на членство у «Слузі народу».

«Я планую далі продовжувати свою політичну кар'єру – а без медіа, наразі в Україні, я думаю, це буде важко зробити. Стосовно редполітики: телеканал буде залишатися проукраїнським„, — додав він.

Коментарі

Інші новини по темi