Повідомити про помилку

Порошенка викликали на новий допит в ДБР

26 січня 2022 15:18
Політика
views 1072
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У себе на сайті бюро «закликає Порошенка припинити маніпулювати суспільною думкою та співпрацювати зі слідством».

У бюро заявляють, що Петро Порошенко здав паспорти лише після того, як ДБР публічно заявило про ігнорування п'ятим президентом рішення суду.

«Задля створення видимості виконання покладених судом на нього обов'язків підозрюваний з'явився до ДБР, однак невдовзі покинув приміщення, не дочекавшись слідчого. При цьому його команда встигла зняти відео, що їх ніби в ДБР ніхто не чекав, хоча адвокатам було достеменно відомо, що слідчий підійде до них за декілька хвилин„, – йдеться вповідомленні ДБР.

Там уточнили, що суд зобов'язав Порошенка здати паспорти ще 19 січня.

У ДБР стверджують, що того ж дня, коли вони висвітлили нібито невиконання п'ятим президентом Порошенком рішення суду, той з'явився на допит у бюро.

«На 16.00 цього ж дня Петра Порошенка викликали до слідчого ДБР для проведення допиту в якості підозрюваного. Задля створення видимості виконання покладених судом на нього обов'язків підозрюваний з'явився до ДБР, однак невдовзі покинув приміщення не дочекавшись слідчого. При цьому його команда встигла зняти відео, що їх ніби в ДБР ніхто не чекав, хоча адвокатам було достеменно відомо, що слідчий підійде до них за декілька хвилин», — йдеться в заяві відомства.

У телеграмі ДБР уточнює, що Порошено з'явився на допит о 16:07, не дочекався слідчого і покинув ДБР о 16:14.

Нагадаємо, Петра Порошенка викликають в суд у справі про нібито державну зраду. У ДБР вбачають держзраду у політичному рішенні президента купувати вугілля з шахт на непідконтрольній території, які перереєструвались в Україні та платили податки в держбюджет.

Новий допит Порошенка призначено на 11:00 31 січня.

Коментарі

Інші новини по темi