Повідомити про помилку

До Нового року COVID-хвиля вже має покинути Україну, — Кузін

26 листопада 2021 11:22
Здоров’я
views 1300
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Кінець грудня буде епідемічно більш спокійним, ніж початок листопада. Області, які знаходяться в «червоній» зоні, будуть з неї виходити, а до Нового року хвиля вже має вийти за територію України.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив, що у «червоній» зоні заборонено роботу гірськолижних витягів та загалом курортних комплексів, але ця заборона не застосовується до вакцинованих громадян. Про це санлікар розповів в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами Кузіна, вже зараз опрацьовується алгоритм дотримання вимог протиепідемічного законодавства у таких місцях відпочинку. Зокрема керівництво комплексів буде зобов'язане перевіряти наявність COVID-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів у відвідувачів. Крім того, антиковідну перевірку планують робити ще при в'їзді до курортного комплексу, щоб уникати черг на самих витягах.


Також Кузін сподівається, що на курортах не ігноруватимуть епідеміологічних обмежень. У той же час він припускає, що антивакцинатори, ймовірно, поїдуть відпочивати на напівлегальні курорти.

«Я сподіваюся, що курорти будуть застосовувати будь-які інструменти впливу на тих, хто не хоче пред'являти сертифікати. Думаю, що для таких людей є напівлегальні курорти, якими вони, напевно, будуть користуватися», – сказав головний санітарний лікар.

Зараз опрацьовується механізм для того, щоб не створювалися черги. Він має бути зручним не лише для туристів, а й для тих, хто перевіряє, зокрема для Нацполу. За його словами, курорти також мають запровадити максимально лояльні і адекватні умови для відпочиваючих.

Коментарі

Інші новини по темi