Повідомити про помилку

Нові досягнення України на Олімпіаді 2020

5 серпня 2021 15:15
Спорт
views 1969
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Український боксер Олександр Хижняк здобув перемогу над представником Філіппін Еуміром Марсіалем. Бій відбувся у ваговій категорії до 75 кг. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

З першого раунду Хижняк активно пішов у атаку. Українець діяв першим номером, але філіппінець відповідав жорсткими ударами. Хижняк діяв серійно, чергуючи удари в голову і по корпусу, але пропускав досить багато ударів. За підсумками першого раунду три судді віддали перемогу Марсьялю.

У другому раунді Хижняк не зменшував темп, діючи агресивно. Але суперник намагався відповідати одиночними ударами і влучав потужними хуками. Відзначимо також, що на носі українця утворилася глибока січка і в цій трихвилинці українець поступився з мінімальним розривом — 2:3.

У третьому раунді філіппінець підсів фізично і перейшов в режим виживання. Хижняк йшов активно і продовжував влучати потужними бомбами. У цьому раунді українець переміг з рахунком 5:0 і йому вистачило цього результату для загальної перемоги.

«У безкомпромісному, надважкому поєдинку Хижняк виборює путівку до фіналу з рахунком 3:2», — йдеться в повідомленні.  Фінальний бій, у якому і відбудеться боротьба за «золото», пройде 7 серпня.

Також каратистка Анжеліка Терлюга вийшла в півфінал Олімпійських ігор з першого місця в своїй групі. Україна гарантовано отримає медаль з карате.

Терлюга почала кваліфікацію з мінімальної перемоги (1:0) над єгиптянкою Радва Сайед.

Далі пішли дві нічиї проти казашки Молдір Жангбирбай (4:4) і австрійки Беттіни Планк (0: 0).

В останній сутичці кваліфікації Українка зустрілася з японкою Міхо Міяхара.

Остаточний рахунок 4:0, завдяки секунданту Терлюги, який вчасно помітив, що вона провела двобальний прийом. Після відеоповтору судді погодилися з апеляцією і віддали перемогу українській каратистці.

Нагадаємо, що зараз на рахунку України 12 медалей.

Коментарі

Інші новини по темi