Повідомити про помилку

Білорусь вручила ноту протесту Україні

5 грудня 2021 15:49
Політика
views 1462
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

5 грудня Міністерство оборони республіки Білорусь оголосило про вручення ноти українському військовому аташе.

«5 грудня 2021 року до Департаменту міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони був викликаний військовий аташе при Посольстві України в Республіці Білорусь, якому було вручено ноту протесту у зв'язку з почастішанням порушень українською стороною Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі„, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що приводом стало порушення 4 грудня 2021 року держкордону Білорусі у повітряному просторі українським гелікоптером Мі-8 у районі н.п. Нова Рудня.

«Військовому аташе було доведено, що українська сторона уникає діалогу для вирішення спірних питань, як міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно„, — додали в МО РБ.

Читайте також. Білорусь звинуватила Україну в порушенні повітряного простору

В заяві білоруського Міноборони говориться про «факти, що свідчать про ухилення України від виконання зобов'язань у рамках регіональних заходів довіри та безпеки».

МО Білорусі заявляє, що проведення «на тлі обвинувальної риторики» низки військових навчань поблизу білоруського державного кордону підрозділами ЗСУ свідчить про можливість появи загрози безпеці Білорусі у південному напрямку.

Україна проводить прикордонну операцію «Полісся», яку розгорнули, щоб попередити протиправну діяльність із боку іноземців на українській ділянці рубежу з Білоруссю. Так, біля кордонів організували масштабні навчання за участю підрозділів усіх силових структур, територіальної оборони та громадських формувань. У поліції просять жителів прикордонних пунктів повідомляти про підозрілих чужинців.

Також уряд нещодавно виділив 175 млн грн на посилення охорони українського кордону.

Коментарі

Інші новини по темi