Повідомити про помилку

Міністр оборони Німеччини в черговий раз повторила відмову постачати зброю Україні

6 лютого 2022 11:13
Події
views 428
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт в черговий раз повторила відмову постачати зброю Україні на тлі можливого вторгнення Росії. Берлін виступає за мирний шлях вирішення конфлікту. Про це повідомляє Handelsblatt.

Ламбрехт підтвердила, що Німеччина дотримується своєї політики не постачати летальної зброї до зон конфлікту. І запевнила, що Німеччина підтримує Україну «іншими засобами».

«У лютому буде переданий польовий госпіталь, включаючи необхідне навчання, при співфінансуванні Німеччини в розмірі 5,3 мільйона євро. Ми також поставили апарати штучної вентиляції легень. І ми лікуємо тяжко поранених українських солдатів у наших шпиталях Бундесверу. Тож ми підтримуємо Київ. Тепер ми маємо зробити все можливе для деескалації. Постачання зброї зараз недоцільне – така думка федерального уряду», – сказала Ламбрехт.


Очільниця міноборони наголосила, що Німеччина докладає всіх зусиль, щоб запобігти російському вторгненню.

«Коли просто біля кордону з Україною зосереджено понад 100 тисяч російських солдатів, це надзвичайно загрозлива ситуація. Ми стривожені, бачимо небезпеку і робимо все можливе, щоб їй запобігти, – зазначила міністерка.

Ламбрехт також наголосила, що Росія не має права вето щодо вступу будь-якої країни в НАТО та не може заперечувати членство східноєвропейських країн в Альянсі.

«Будь-яка суверенна держава, яка розділяє наші цінності, може подати заявку на членство. Проте поза цими червоними лініями є велике бажання західної сторони вести переговори з Росією та враховувати її інтереси, – додала Ламбрехт.

Коментарі

Інші новини по темi