Повідомити про помилку

У Німеччині призупинили сертифікацію оператора Nord Stream-2

16 листопада 2021 12:57
Економіка
views 272
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Відповідну заяви зробило Федеральне агентство мереж Німеччини.

«Федеральне мережне агентство тимчасово призупинило процес сертифікації Nord Stream 2 AG як незалежного оператора транспортної мережі„, — йдеться в повідомленні.

Після детального вивчення документів відомство дійшло висновку, що сертифікація оператора лінії «Північний потік-2» можлива лише в тому випадку, якщо оператор організовано в юридичній формі за німецьким законодавством.

Nord Stream 2 AG, що базується в Цугу, Швейцарія, вирішила не перетворювати існуючу компанію у відповідності до законодавства ФРН, а заснувати дочірню компанію згідно з німецьким законодавством лише для німецької частини лінії. Ця дочірня компанія має стати власником і експлуатувати німецьку ділянку газопроводу. Тоді сама дочірня компанія повинна відповідати вимогам Закону про енергетику щодо незалежного оператора транспортної мережі.

«Процес сертифікації залишається призупиненим, доки не буде завершено передачу основних активів і людських ресурсів дочірньому підприємству, а Федеральне мережеве агентство зможе перевірити повноту щойно поданих документів дочірньої компанії як нового заявника. Якщо ці вимоги дотримані, Федеральне мережеве агентство може продовжити перевірку протягом решти чотиримісячного терміну, передбаченого законом, скласти проект рішення та, відповідно до законодавства внутрішнього ринку, подати його до Європейської комісії для коментарів», — пояснили в регуляторі.

Федеральне міністерство економіки та енергетики та Єврокомісія були поінформовані про це заздалегідь. Рішення було оприлюднено особами, які беруть участь у провадженні, а потім опубліковано, додали в агентстві.

Коментарі

Інші новини по темi