Повідомити про помилку

Резніков звинуватив ФРН в блокуванні закупівель зброї Україною через НАТО

13 грудня 2021 13:02
Німеччина
views 412
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це міністр оборони України Олексій Резніков розповів в інтерв'ю Financial Times.

Очільник українського оборонного відомства пояснив, що у листопаді Берлін заблокував придбання Україною гвинтівок проти безпілотників та антиснайперських систем через агентство закупівель НАТО.  Згодом Німеччина зробила поступки щодо зброї проти безпілотників, оскільки це нелетальна зброя. 

«Вони будують „Північний потік-2“ і в той же час блокують постачання нам оборонного озброєння. Це дуже нечесно„, — цитує FT Резнікова. 

Міністр зауважив, що через позицію ФРН Україна спробує закупити необхідне озброєння через двосторонні угоди із союзниками, зокрема із США, Британією, Литвою та Францією

У попередньому уряді Ангели Меркель виступали проти продажу зброї Україні. Позиція нового уряду Німеччини з цього питання ще чітко не визначена.

Пів року тому Роберт Габек, співлідер німецьких «Зелених», колега якого тепер очолила МЗС, висловлювався за постачання Україні зброї. 

Резніков зазначив, що почувається оптимістично після отримання ракет та іншого оборонного озброєння від США та інших західних союзників.

Міністр розповів, що Київ після розмови лідерів США і РФ не отримав ніяки сигналів про те, що євроатлантичні прагнення України можуть бути поставлені на паузу або виключені.

Він додав, що озвучувані Росією вимоги не приймати Україну до НАТО є частиною «тактики салямі» Кремля проти Альянсу. 

«У мене склалося враження, що у США розуміють загрози і спробують зберегти єдність Альянсу„, — цитує його FT. 

Коментарі

Інші новини по темi