Повідомити про помилку

Мігранти вночі прорвали кордон Польщі

18 листопада 2021 11:59
Білорусь
views 710
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство оборони польщі повідомляє про прорив кордону.

Мігранти вирішили спробувати долю за 100 км від Кузьніци — на КПП Дубичі Церковні в гміні Гайнівка Підляського воєводства.

Мігранти переходили кордон вночі.

«Білоруські служби спершу провели підготовку і, найімовірніше, пошкодили паркан. Потім вони примусили мігрантів кидатися камінням у польських військових, щоб відволікти їх, а спроба перетину кордону сталася за кількасот метрів від того місця„, — розповіли в Міноборони Польщі.

Телеканал RMF24 розповідає, що у спробі перетину державного кордону брали участь кількасот людей. Затримані — це лише ті, кому вдалося прорватися через загоржу. 

За даними кореспондента RMF24, у сутичках постраждали кілька людей - чоловік, жінка і троє дітей, їх госпіталізували. 

Речниця прикордонників Анна Міхальська розповіла, що у прикордонників кидалися камінням і світили в очі лазерами, а для перетину державної межі підготували спеціальну кладку. З білоруського боку, за її словами, перебували з десяток військових, було чути вибухи петард і постріли, ймовірно з сигнального пістолета. 

Нагадаємо, Польща схвалила законодавство, яке дозволяє негайно видворяти людей, затриманих одразу після нелегального перетину кордону. 

На ранок 18 листопада біля КПП «Брузги-Кузниця» продовжує залишатись частина мігрантів з великої групи, що підійшла туди у понеділок, там ніч минула спокійно. Інших мігрантів розселили в опалюваних приміщеннях. 

Коментарі

Інші новини по темi