Повідомити про помилку

У сутичках на акції Нацкорпусу під Офісом президента постраждали поліцейські

14 серпня 2021 15:19
Події
views 1697
shares 1
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В Києві на акції «Національного корпусу» під Офісом президента в сутичках постраждали сім поліцейських. Також травми отримали кілька співробітників Нацгвардії. Про це повідомляє директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

«Учасники акцій протесту на Банковій не підкорилися законній вимозі поліції пройти перевірку на вміст небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і і спровокували сутички із силами правопорядку, використовуючи сльозогінний газ, шини та інші предмети. Поліція і НГУ були змушені застосувати поліцейські заходи примусу, зокрема із застосуванням спецзасобів. Внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми. Наразі ситуація спокійна. МВС України закликає всіх учасників акції дотримуватися порядку, протестувати мирно і наголошує: кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів міг бути вільно пропущений на площу перед ОПУ.» — йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, що в Києві сталися сутички на акції «Національного корпусу» під Офісом президента. В хід пішли димові шашки та сльозогінний газ.

У суботу, 14 серпня, сотні активістів «Національного корпусу» колоною рушили на вулицю Банкову в Києві, де запланували акцію «Зупинимо капітуляцію!» – проти спроб влади розпочати перемовини щодо окупованих Донбасу та Криму, й нібито політичних переслідувань представників руху.

Ще під час ходи в правоохоронців летіли димові шашки, а згодом між учасниками й силовиками виникли сутички.

Мікроавтобусами поліцейські перегородили підхід до ОП, зокрема, щоб була можливість перевірити сумки і кишені учасників. До всього іншого силовики блокували зв'язок на вул. Банковій.

Ситуацію під ОП прокоментували в Міністерстві внутрішніх справ. Там підтвердили, що сутички почалися через небажання пройти перевірку на відсутність небезпечних предметів.

«Учасники акцій протесту на Банковій не захотіли пройти перевірку на вміст небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і і спровокували сутички із силами правопорядку», — повідомив речник міністерстів Артем Шевченко.

За його словами, правоохоронці були змушені застосувати поліцейські заходи примусу.

Коментарі

Інші новини по темi