Повідомити про помилку

НАЗК хоче засудити ДемСокриру за болт Зеленського

22 жовтня 2021 16:55
Демократична Сокира
views 1284
shares 1
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба «Демократичної Сокири».

НАЗК позивається до ДемСокири за відсутність у звіті партії інформації про оплату зеленого болта, який Зеленський поклав на Конституцію, — ці макети активісти ДемСокири використали під час акції, щоб візуалізувати ставлення президента до головного закону країни. 

Це — не єдина претензія, але інші не гірше демонструють пріоритети і ретельне ставлення до деталей з боку НАЗК. Зокрема, антикорупційне агентство помітило, що у звіті ДемСокири немає такої інформації:

  • хто привозить на акції прапори, плакати, тримачі; 

 

  • хто оплатив zoom-конференцію під судом;
  • дані про придбання банок з головами політиків для вуличної акції;
  • вартість годівниць для пташок, які активісти вішали у парках;
  • звіт про згадки про партію іншими особами (абсолютно усіма, навіть хейтерами).

«Зауважимо, що мільйонні пожертви на партію від пенсіонерів, які, згідно зі звітом за передостанній квартал 2020 року, отримала партія „Слуга народу“, увагу НАЗК не привернули. На цю деталь звернули увагу тільки громадські розслідувачі„, — прокоментували в партії.

«Той факт, що жодна з великих парламентських партій досі не подала звіт за останній квартал 2020 року, НАЗК все ж помітило і… подало позов до ДемСокири, яка подала звіт вчасно», — додали в ДемСокирі.

Нагадаємо, за останні півтора роки парламентські партії витратили 1,5 млрд грн коштів з кишень громадян України. На наступний рік уряд пропонує виділити на їх утримання 886 млн наших з вами гривень.

«Якщо пріоритети НАЗК не зміняться, то громадяни України зможуть дізнатися тільки те, хто привіз тримач для плакату на акцію ДемСокири, яка при цьому не має державного фінансування та існує виключно на гроші своїх прихильників. Але так і не дочекаються, щоб НАЗК помітило порушення партій Коломойського чи Ахметова, спитало з Медведчука за скуплених бабусь на мітингах, а із Зеленського — за використання сторінки Офісу президента для агітації за Вірастюка„, — підкреслили в партії.

Коментарі

Інші новини по темi