Повідомити про помилку

СТБ і Суспільний мовник завершують співпрацю у проведенні Національного відбору на Євробачення

30 серпня 2021 11:48
Суспільство
views 314
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися
Відтепер Суспільний мовник проводитиме нацвідбір на «Євробачення» самостійно.

Телеканал СТБ і Суспільний мовник завершують співпрацю у проведенні Національного відбору представника України на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення».

Про це повідомила пресслужба СТБ на сайті телеканалу.

За інофомацією, Суспільний мовник ухвалив рішення надалі проводити Національний відбір на Євробачення самостійно.


Як відомо, телеканали СТБ та UA: Перший підписали трирічний меморандум про спільне проведення Національного відбору в 2015 році. Головне завдання, яке ставили перед собою цим партнерством ― зробити вибір представника України якісно іншим: масштабним, публічним, зі зрозумілою системою голосування, рівними умовами для всіх учасників конкурсу і по-європейськи видовищним.

У Суспільного мовника був запит залучити до відбору унікальний досвід СТБ як творця найвидатніших талант-шоу, які стають невід'ємною частиною життя українців.
СТБ, у свою чергу, був зацікавлений зробити з відбору на Євробачення національну подію. СТБ взяв на себе зобов'язання з проведення всеукраїнських кастингів і прямих ефірів. А також за власною ініціативою вирішив надавати переможцю Нацвідбору допомогу в підготовці до великого Євробачення і створення конкурсного номера «під ключ».

«За шість років ми відкрили багато нової української музики, запалили нові імена, показали нові музичні стилі. Ми віддаємо Нацвідбір на високій ноті і бажаємо йому зберегти цю планку. Спасибі команді, Сергію Притулі, Руслану Квінті, Кості Меладзе і всім членам журі за те, що жили цим проєктом разом з СТБ», ― сказала керівниця нацвідбору Наталя Франчук.

«Національний відбір був дуже важливим для нас проєктом. Це був наш внесок у підняття іміджу країни на міжнародній арені, підтримку національних талантів і розвиток української музичної індустрії.

Ми кардинально змінили підхід до вибору представника України, зробивши його масштабним, публічним, по-європейськи видовищним і чесним, зі зрозумілою системою голосування та рівними умовами для всіх виконавців – як іменитих, так і початківців. Разом із найкращими фахівцями СТБ готував переможцям Нацвідбору масштабні номери на Євробачення, які вирізняли нас серед інших країн», ― прокоментувала керуюча директорка СТБ Людмила Семчук.

Коментарі

Інші новини по темi