Повідомити про помилку

В Одеському порту правоохоронці виявили майже 60 кг кокаїну

16 серпня 2021 13:52
Суспільство
views 341
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Правоохоронці затримали другу партію наркотиків, яку повинні були отримати члени злочинної організації «Ндрангета». Про це пресслужба МВС України.

Учора, 15 серпня, правоохоронці вилучили ще майже 60 кг кокаїну. Наркотики були сховані в порожнинах контейнера. За оперативними даними, це друга партія наркотиків, яку планували отримати організатори наркотрафіку. Вартість вилученого товару сягає 10 млн. доларів.


У МВС нагадали, що 9 серпня правоохоронці затримали трьох організаторів наркотрафіку. Зловмисники намагалися вивезти партію наркотиків з порту «Південний». Відзначається, що наркотики прибули в контейнері з бананами з Еквадору, які потім планували переправити в країни ЄС.

Наразі проводяться слідчі дії. Встановлюється коло всіх причетних до наркотрафіку осіб.

Нагадаємо, 12 серпня, стало відомо, що СБУ заблокувала два міжнародні канали контрабанди наркотиків в Україну. Зловмисники ввозили «товар» під виглядом лікарських засобів і косметичної продукції.

На території митного посту Міжнародного аеропорту «Бориспіль» правоохоронці викрили двох наркокур'єрів. Зловмисники намагалися провезти до нашої країни партію псевдоефедрину – прекурсору, який у підпільних нарколабораторіях використовують для виготовлення метамфетаміну.


Щоб приховати протиправну діяльність, ділки декларували багаж як лікарські засоби. Після переправлення «товару» зловмисники планували реалізувати його через власну мережу дилерів.


Встановлено, що затримані входять до складу міжнародного злочинного угруповання, яке спеціалізується на збуті оптових партій наркотиків з однієї з африканських країн.


У ході оперативно-слідчих дій співробітники СБУ встановили організатора осередку наркоугруповання в Україні.


Коментарі

Інші новини по темi