Повідомити про помилку

Відкат на 30%: НАБУ опублікувало записи розмов спійманого на хабарі нардепа Кузьміних

2 лютого 2022 20:48
Події
views 715
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Національне антикорупційне бюро України опубліковало оперативне відео зі справи викритого на хабарі нардепа Сергія Кузьміних. За даними слідства, він вимагав і отримав відкат у розмірі 30% від тендерної ціни на постачання медичного обладнання. Про це повідомляє НАБУ.

Нардеп пообіцяв сприяння компанії, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі медобладнання коштом бюджету. Першим об'єктом такої співпраці стала лікарня №2 ім. Павлусенка, яка, згідно з домовленостями між Кузьміних і його співрозмовницею, закупила обладнання на 40 млн грн.

Депутат повідомив, що його послуги становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Ця плата йому видалась також своєрідною гарантією майбутньої співпраці в сфері закупівель медобладнання іншими лікарнями Житомирської області у 2022 році.


Після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме за систему ультразвукової діагностики (УЗД), Кузьміних попросив передати йому «відкат» у сумі 558 тис. грн.

Як встановило слідство, нардеп планував таку схему обрахунку і щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн – 398,33 тис. грн).

Депутата викрили «на гарячому» 28 січня, однак не затримували через депутатський імунітет. Відтоді він ігнорує повістки, а до органів слідства не з'являється.

Коментарі

Інші новини по темi