Повідомити про помилку

На Балтиці Польща затримала російське судно з п'яним екіпажем

5 грудня 2021 20:23
За кордоном
views 1789
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповів польський співробітник Прикордонслужби Анджей Юзвяк у коментарі TVN24, передає Portal_Morski.pl.

Біля берегів Польщі ледь не сів на мілину російських суховантаж «Руслана„, що прямував прямо до піщаного пляжу неподалік Гданська. За даними польських ЗМІ, виявилося, що члени команди, які перебували на вахті, були п'яні.

Інцидент стався близько четвертої ранку за місцевим часом у суботу. Анджей Юзвяк із Морської охорони Прикордонної служби у Гданську розповів порталу TVN24, що російське торгове судно рухалося у бік Північного порту у Гданську за межами фарватеру.

Суховантаж не відповідав на звернення до нього по радіозв'язку. В результаті довелося втрутитися  прикордонній охороні.

Назустріч суховантажу виїхав черговий патруль, офіцери якого піднялися на борт російського судна та виявили екіпаж у стані алкогольного сп'яніння, розповів Юзвяк.

Як повідомляє «Польський морський портал», російське судно, що вийшло з Клайпеди (Литва), рухалося зі швидкістю 11 вузлів (близько 20 км за годину).

Маршрут суховантажу: 

За півмилі від пляжу острова Собешеве суховантаж здійснив розворот на 180 градусів, уникнувши виходу на мілину.

Cухогруз «Руслана» належить компанії «Трансфлот».

Поки не зрозуміло, чи різкий розворот судна був результатом попередження з боку польських берегових служб, чи екіпаж в останній момент сам усвідомив, що суховантаж ось-ось вріжеться в берег.

За даними порталу, у капітана в крові виявлено 1 проміле алкоголю, а у двох членів команди - 1,5 проміле, що вказує на сп'яніння середнього ступеня тяжкості (приблизно півпляшки горілки для чоловіка вагою 80кг).

«Співробітники морського порту Гдині за сприяння прикордонної служби провели інспекцію судна. На її підставі була оформлена довідка про затримання судна. Про те, що сталося, повідомили поліцію„, — цитує видання RMF24 представника місцевої влади.

Судно було поставлене на якір неподалік порту Гданська і, за даними на ранок неділі, залишалося на цій позиції.

Російські офіційні особи поки що не коментували інцидент.

Коментарі

Інші новини по темi