Повідомити про помилку

МЗС відреагувало на заяви РФ про ризик «провокації» з хімзброєю на Донбасі

22 грудня 2021 12:01
Події
views 248
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Росії заговорили про те, що американські приватні військові компанії нібито готують провокацію на Донбасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу стверджує, що це відбуватиметься «із застосуванням хімічних компонентів». За його словами, на сьогодні на підконтрольній Україні території Донецької області нібито перебуває понад 120 співробітників американських ПВК.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на такі закиди. У відомстві назвали заяви РФ створенням інформаційного прикриття для подальших провокацій на території України. Про це повідомив прессекретар МЗС Олег Ніколенко.

Він заявив, що в МЗС категорично відкидають інсинуації в бік України, які пролунали під час засідання колегії міністерства оборони Російської Федерації.

«Заяви міністра оборони про нібито хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній, обстріли житлових кварталів на Донбасі — чергові приклади масованої російської дезінформації. Росія продовжує створювати інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій її військ на українській території», — зазначив Ніколенко.


Своєю чергою він зазначив, що МЗС закликає російське керівництво припинити ворожу риторику і мову ультиматумів.

«Повернення Москви в конструктивне русло дійсно підтвердить задеклароване російським президентом на засіданні колегії прагнення вирішити конфлікт політико-дипломатичними методами», — наголосив Ніколенко.

Він підкреслив, що першим кроком має стати початок виконання Росією Мінських домовленостей і домовленостей лідерів Нормандського формату.

«Припинення російської збройної агресії проти України і відмова РФ від логіки конфронтації стане найкращою гарантією безпеки на Європейському континенті», — додав Ніколенко.

Також, представник Пентагону Джон Кірбі назвав «неправдивими» заяви Шойгу щодо провокацій США на Донбасі з хімзброєю. А представник Державного департаменту Нед Прайс заявив, що не «Україна чи Сполучені Штати», а Росія відповідає «за ескалацію напруги» на Донбасі.

«Ми закликаємо РФ припинити використовувати фальшивупідбурюючу риторику і вжити кроків для деескалації напруги, щоб створити позитивну атмосферу для дискусій. Всупереч заявам російського міністра оборони, Росія та її представники відповідають за ескалацію напруги, а не Україна чи США», – написав Прайс у Twitter.

Коментарі

Інші новини по темi