Повідомити про помилку

МЗС відреагувало на інформацію про евакуацію російських дипломатів з України: Росія не попереджала

18 січня 2022 10:25
Події
views 1318
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство закордонних справ відреагувало на інформацію про евакуацію російських дипломатів з України. Там заявили, що не отримували таких повідомлень від РФ.

У дипломатичному відомстві зазначили, що, незважаючи на складні відносини між країнами, дипломати продовжують виконувати свої функції. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

«Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників», — розповів Ніколенко.


Також він зазначив, що на території Росії функціонує українське посольство в Москві, а також генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську. За словами Ніколенка, дипломати у повному обсязі виконують покладені на них завдання, насамперед захист громадян України на території Росії.

«На території Росії функціонують в штатному режимі посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську», — уточнив Ніколенко.

Нагадаємо, видання The New York Times напередодні опублікувало інформацію в якій було вказано, що дипломатам у двох російських консульствах в Україні було наказано підготуватися до виїзду з країни.

Повідомлялося, що 5 січня країну вже покинули 18 осіб — в основному діти і дружини російських дипломатів. Видання з посиланням на джерела в СБУ заявляло, що найближчими днями з України можуть виїхати 30 осіб з Києва та консульства у Львові.

Коментарі

Інші новини по темi