Повідомити про помилку

Прем'єр-міністр Баварії став на захист РФ через санкції: МЗС України відповіло на заяви

23 січня 2022 21:11
Події
views 1633
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прем'єр-міністр федеральної землі Баварія у складі Німеччини Маркус Зедер упевнений, що західні санкції проти Росії негативно впливають на Європу. Також він переконаний, що політична криза, яка сформована на порядку денному вступу України до НАТО, утворилася передчасно.

Про це політик розповів в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung. На його думку, німці хочуть стабільності у відносинах із такою сильною державою як Росія.

«Навіть у самий розпал холодної війни енергетичний зв'язок між Радянським Союзом та Німеччиною не викликав сумнівів. Зараз такі потужні санкції, як відключення Росії від фінансової системи SWIFT, або закриття газопроводу „Північний потік-2“, або навіть припинення всього постачання газу з Росії в загалом негативно зачепило б і нашу країну», – зауважив Зедер.

Глава баварського уряду зазначив, що «яблуко розбрату», а саме вступ України до Північноатлантичного Альянсу сьогодні стоїть не на порядку денному самого Заходу.


«Звичайно, тут не можна дозволити Росії диктувати. Але відповідь все одно потрібно дати. На мою думку, зрозуміло одне: розширення НАТО на схід з включенням України ще довго не буде на порядку денному», – підкреслив він.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на таку заяву. За словами спікера МЗС Олега Ніколенка, заява Зьодера не лише розчаровує, але й шкодить двостороннім відносинам між Україною та Німеччиною.

«Вони завдають шкоди двостороннім відносинам та підважують міжнародні зусилля задля запобігання новим хвилям агресії Росії проти України та агресивних дій проти інших країн Європи», — зауважив Ніколенко.


Як він відзначив, головною метою Кремля сьогодні є руйнування єдності у стримуванні Росії, щоб й надалі втілювати свої плани. У зв'язку з чим, підігрувати йому — означає підривати безпеку не лише України, але і Європи.

«Що стосується тези глави баварського уряду про те, що Росія — це „складний партнер, але не ворог Європи“, то нагадуємо про цілу низку відверто ворожих дій Кремля щодо Німеччини: вбивство російськими спецслужбами опонентів в самому центрі Берліна, хакерські атаки на депутатів Бундестагу, масові кампанії з дезінформації німецького суспільства», — додав речник МЗС.

МЗС закликало Зьодера більш реалістично оцінювати безпекову ситуацію у Європі й деструктивні дії з боку Росії.

Коментарі

Інші новини по темi