Повідомити про помилку

У МЗС спростували звинувачення Росії у «наступі» України на Донбасі

25 листопада 2021 17:51
Події
views 353
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Міністерстві закордонних справ Росії звинуватили Україну в «наступальних діях» на Донбасі. В українському МЗС вважають, що такі інсинуації мають лише одну мету: надати інформаційне прикриття російським військам, які загострюють ситуацію на Донбасі.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи висловлювання офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової. За її словами, про «наступ» України нібито свідчать звіти місії ОБСЄ.

«Російська Федерація взялася із новим завзяттям дискредитувати роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Заяви про нібито наявність в її звітах тверджень про наступальні дії Збройних сил України не відповідають дійсності. Такі інсинуації мають одну мету: надати інформаційне прикриття російським військам на тлі загострення ними безпекової ситуації на Донбасі та вздовж українського кордону», — наголосив Ніколенко.


За його словами, про що говорять звіти СММ ОБСЄ, так це про системні обмеження свободи пересування на тимчасово окупованих територіях, блокування засобів зв'язку і спостереження, загрози особистій безпеці міжнародних спостерігачів з боку збройних формувань РФ.

«Ситуація набула таких безпрецедентних масштабів, що змусила главу СММ ОБСЄ на початку листопада офіційно звернутися із закликом розблокувати роботу місії в непідконтрольних українському урядові районах. Росія цей заклик, як й інші подібні заклики міжнародної спільноти, проігнорувала», — зауважив речник.

«Підвищення інтенсивності російської дезінформації, погрози російських чиновників на адресу України вказують на те, що в Москві продовжують керуватися логікою конфлікту», — додав Ніколенко.

Коментарі

Інші новини по темi