Повідомити про помилку

МЗС РФ не виключило розміщення ядерної зброї в Білорусі і назвало умову

21 грудня 2021 14:15
Події
views 358
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство закордонних справ Росії не відкидає, що Москва може передати Білорусі ядерну зброю. А також назвала умову, за якої такий варіант розглядатиметься. 

Як заявив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, якщо НАТО відмовиться обговорювати так звані гарантії безпеки для Росії, то розглядатимуться всі варіанти.

«Ми чули такі пропозиції (про розміщення ядерної зброї, – Ред.) з боку наших білоруських союзників. Усі варіанти будуть розглядатися, але багато чого залежатиме від тієї реакції, яку ми очікуємо отримати від США та блоку НАТО», – заявив заступник глави МЗС РФ.


Нагадаємо, глава білоруського МЗС Володимир Макей висловив готовність розмістити ядерну зброю на території республіки через «загрози» НАТО в Польщі та Україні.

За його словами, НАТО дуже близько підійшло до кордонів Білорусі. Більше того, «значно збільшилися» його військова активність та кількість військових навчань.

Макей також зазначив, що сьогодні Північноатлантичний альянс «створює певний плацдарм» і в Україні – проти Російської Федерації. На його думку, керівництво Альянсу «використовує» ситуацію в українській державі, щоб нарощувати свої можливості у регіоні.

Коментарі

Інші новини по темi