Повідомити про помилку

В МЗС прокоментували затримання ветерана АТО у Греції

21 жовтня 2021 18:47
Події
views 2674
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Коментар з приводу затримання українського ветерана Олександра Радкевича у Греції озвучив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі «Інтерфакс-Україна».

«25 жовтня арештованого також мають відвідати українські консули. МЗС України задіяло й інші контакти з грецькою стороною, зокрема через правоохоронні органи та офіс уповноваженого з прав людини. Ми наполягаємо на об'єктивному й неупередженому розгляді справи з дотриманням законних прав українського громадянина„, — йдеться в повідомленні.

Консульство України в Салоніках опікується справою арештованого за запитом Литви.

Читайте також: У Греції на вимогу Литви заарештували ветерана АТО

«Консули підтримують з українцем регулярний зв'язок, він забезпечений українськими та грецькими адвокатами, умови його тримання прийнятні. 22 жовтня адвокат планує приїхати до Афін для захисту інтересів нашого громадянина під час розгляду прокуратурою Верховного суду Греції апеляційної скарги на рішення окружного прокурора регіону Фракія. За нашими оцінками, розгляд апеляції може тривати декілька місяців„, — додав спікер МЗС. 

У березні 2019 року Вільнюський окружний суд засудив 67 осіб за скоєння воєнних злочинів під час сумнозвісних подій у січні 1991 року.

До 10 років було засуджено колишнього міністра оборони СРСР Дмитра Язова та колишнього офіцера КДБ Михайла Головатого.

Серед засуджених виявився і громадянин України Олександр Радкевич, який на початку 1991 року служив у 107 мотострілецькій дивізії Збройних сил СРСР, 11 січня 1991 року був призначений водієм-механіком танку, який знаходився поряд з Будинком друку у Вільнюсі, за який йшла боротьба.
 
«Про вирок щодо нього Олександр не знав, хоча добровільно співпрацював зі слідством і був допитаний 2014 року як свідок українською прокуратурою у рамках міжнародної правової допомоги, яку Україна надавала Литві. Згодом Олександр зі свідка перетворився на обвинуваченого„, — розповіла журналістка та правозахисниця Ольга Решетилова.

Коментарі

Інші новини по темi