Повідомити про помилку

МЗС Білорусі викликало посла України через нібито порушення кордону безпілотником

3 лютого 2022 10:53
Політика
views 446
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало посла України Ігоря Кизима. Йому заявили «рішучий протест через перетин кордону безпілотником». Про це повідомляє МЗС країни.

 

У МЗС стверджують, що український безпілотник 24 січня незаконно перетнув державний кордон Білорусі, був зафіксований і згодом примушений до посадки спеціалістами збройних сил країни.

 


«На основі аналізу даних бортової апаратури встановлено, що його було запущено з території України з метою проведення нелегальної розвідувальної діяльності над військовим полігоном „Брестський“. До української сторони доведено, що цими недружніми кроками вона навмисне провокує ескалацію обстановки в регіоні, що не сприяє цивілізованому двосторонньому діалогу. Білоруська сторона вимагає недопущення таких деструктивних дій надалі», – йдеться в заяві МЗС Білорусі.

 

Як повідомив на своїй сторінці у Twitter спікер МЗС України Олег Ніколенко, це чергова провокація влади Білорусі.

 

«Чергова провокація влади в Білорусі. На заміну міфічним „тонам зброї“ прийшли „безпілотники“. Україна не використовувала БПЛА. Закликаємо Мінськ не підігрувати дестабілізаційним діям Росії. Спокій на кордоні Білорусі та України в інтересах всього регіону», – наголосив спікер.

Коментарі

Інші новини по темi