Повідомити про помилку

МВФ виділив Україні транш кредиту на $700 млн в рамках угоди Stand-By

23 листопада 2021 13:34
Економіка
views 105
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міжнародний валютний фонд виділив Україні близько $700 млн траншу. Також фонд схвалив продовження нинішньої програми Stand-By. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Вдячний раді директорів за позитивне рішення щодо завершення перегляду програми Stand-By, яке передбачає виділення Україні траншу обсягом близько $700 млн», — повідомив Зеленський.


Президент наголосив, що кошти спрямують на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками COVID-19. Крім того, МВФ продовжив термін дії програми Stand-By, яка закінчується в грудні 2021 року, ще на шість місяців.

«Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила сьогодні перший огляд економічних показників України відповідно до 18-місячної угоди про резервне кредитування (SBA), яка була схвалена 9 червня 2020 року. Завершення огляду дозволяє владі виділити суму, еквівалентну приблизно 699 мільйонам доларів США, внаслідок чого загальні виплати в рамках чинного СБА становитимуть приблизно 2,8 мільярда доларів США», — йдеться у заяві МВФ.


Правління також схвалило продовження угоди про резервне кредитування до кінця червня 2022 року та перерозподіл виплат за програмою, а також запит влади України про відмову від недотримання критерію ефективності грудня 2020 року щодо гарантованого державою боргу у світлі вже вжитих коригуючих дій.

Зазначається, що допомога від МВФ має допомогти українській владі впоратися з наслідками шоку, викликаного COVID-19, підтримати відновлення економіки та просунути реформи.

Коментарі

Інші новини по темi