Повідомити про помилку

МОЗ посилює епідеміологічний нагляд для запобігання спалахів поліомієліту

6 грудня 2021 21:38
Події
views 363
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністерство охорони здоров'я України посилює епідеміологічний нагляд для запобігання спалахів поліомієліту. Зокрема, за випадками гострого в'ялого паралічу (ГВП). Про це йдеться у повідомленні МОЗ.

У МОЗ наголошують, що кожен заклад охорони здоров'я повинен проаналізувати ситуацію з виявленими за останні 6 місяців випадками гострого в'ялого паралічу (ГВП) у дітей віком до 15 років.

«Структурні підрозділи з охорони здоров'я Київської міської та обласних державних адміністрацій, заклади охорони здоров'я всіх форм власності мають проаналізувати виявлені за останні 6 місяців випадки гострого в'ялого паралічу (ГВП) у дітей віком до 15 років, госпіталізованих у відділення інфекційного та/або неврологічного профілю. Йдеться про ті області (та м. Київ), де показник таких випадків на 100 тисяч осіб менший за 0,01», - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що кожна особа з випадком ГВП має бути лабораторно обстежена для підтвердження або спростування діагнозу «поліомієліт».

«При підтвердженні випадку ГВП необхідно відбирати проби біоматеріалу в осіб, які контактували з хворим у домашніх умовах, у лікарні та в організованих колективах», — повідомляють у міністерстві.

Варто зазначити, що з батьками, які відмовляються від щеплень проти поліомієліту для своїх дітей, має бути проведена інформаційна робота щодо високих ризиків інфікування та поширення поліомієліту серед невакцинованих.

Крім того, має бути проведений детальний аналіз даних щодо профілактичних щеплень проти поліомієліту серед невакцинованих дітей від 6 місяців до 15 років.

Коментарі

Інші новини по темi