Повідомити про помилку

Молдова вимагає в ЗМІ видалити новину про мільярд кубометрів в обмін на закриття справи Чауса

24 жовтня 2021 23:15
Чаус
views 2423
shares 19
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише Newsmaker.

Служба інформації і безпеки Молдови зажадала від деяких ЗМІ видалити новин про те, що Україна надасть Молдові 1 млрд куб. м газу в обмін на закриття справи про викрадення українського екссудді-втікача Миколи Чауса як фейкової.

Про те, що новина фейкова, заявив і глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Відповідно до наказу Комісії з НС Молдови, згідно з яким СІБ повинен виявляти фейковий новини про газову кризу під час НП, служба виявила недостовірну інформацію на сайті censor. net, яку розповсюдило і видання «Комсомольська правда в Молдові».

Зокрема, censor. net опублікував новину про те, що Україна надасть Молдові 1 млрд куб. м газу в обмін на закриття справи про викрадення колишнього судді Чауса.

«Служба просить інтернет-ресурси, які розповсюджували цю інформацію, видалити її„, — заявили у спецслужбі.

«Офіційно повідомляю, що я не те що не підтверджую, а, навпаки, — стверджую, що ця новина є абсолютно помилковою. Дійсно, вчора на РНБО обговорювалося питання допомоги Молдові газом. (...) Молдова звернулася до України з проханням надати близько 15 млн куб. газу. Ні про яке 1 млрд куб. м мова не йде і близько. Вплутати сюди Чауса — це фантазія, конспірологія і бажання хайпа, але це не має ніякого відношення до реальності. Реальність така, що єдине, що Україна хоче, — щоб Молдова повернула цей газ до кінця зими. Все-таки за 4 місяці Молдова, швидше за все, знайде постійного постачальника газу, а саме в лютому-березні цей газ буде найбільш потрібен Україні. Ще раз — це єдине побажання з боку України „, — написав Герус.

Нагадаємо, напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данилов повідомив, що Україна надасть допомогу Молдові з поставками газу. За словами Данилова, з проханням надати допомогу до українського уряду звернулася прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця.

«Ми прийняли рішення, що кабмін це питання розгляне, і ми таку допомогу найближчим часом зможемо надати„, — сказав секретар РНБО.

Він підкреслив, що газ Молдові будуть поставляти не за гроші, а на певний період з умовою, що Кишинів пізніше його поверне. Обсяги газу він не вказав.

Коментарі

Інші новини по темi